Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017

Νέο βιβλίο!!!


Με χαρά σας ανακοινώνω τη νέα μου δουλειά:

"Η Μαγική Τοπογραφία των Αθηνών"
"Οι προλήψεις, οι δεισιδαιμονίες και οι παράδοξες ιστορίες της μεσαιωνικής πόλης"

Μια πολυετής και ογκώδης ιστοριοδιφική, λαογραφική και μεταφυσική μελέτη που αναδεικνύει τη φαντασιακή πραγματικότητα της "παληάς" Αθήνας, μιας πολιτείας μεταφορικά -ορισμένες φορές και κυριολεκτικά- μαγικής!


από το οπισθόφυλλο:
"Η παρούσα μελέτη αναφέρεται σε χρόνους αλλοτινούς, όταν μεταξύ θεών και ανθρώπων δεν υπήρχε χαώδης απόσταση. Προσεγγίζοντας μια γνώση που φέρει τη σφραγίδα του ασύλληπτου και του παραμυθιού, θα μιλήσουμε για θαυμαστές διηγήσεις και θα γνωρίσουμε τους αμφίσημους χώρους και τα μυστηριώδη όντα που ενοικούσαν εκεί, όσα δηλαδή είδε ή άκουσε η γειτονιά και όχι ό,τι κατέγραψε η επίσημη Ιστορία.
Κύκλοι μαγικοί και ιερά κέντρα, αποτροπαϊκά ή φυλακτήρια ορόσημα, επικίνδυνα στοιχειά και σκοτεινά άντρα αφιερωμένα στη λατρεία των Μοιρών, παράδοξα συμβάντα που, όπως λέγεται, μονάχα οι αλαφροΐσκιωτοι μπορούν να αντιληφθούν· όλα τους, κρυφά κατατόπια της μαγικής τοπογραφίας των Αθηνών!"
560 σελίδες
230 εικόνες & γκραβούρες εποχής
1 αναδιπλούμενος χάρτης
τιμή (προσφορά!) 20 Ευρώ (δωρεάν τα ταχυδρομικά έξοδα!) 


για παραγγελίες-αγορά:
εκδόσεις "Mundus"
τηλέφωνο: 6945-719274
email: mundus.publications@gmail.com

1 σχόλιο:

  1. Η ενότητα με την περιάροση και τα αποτροπαϊκά κολωνάκια, είναι πραγματικά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Θερμά συγχαρητήρια, καλή συνέχεια σας εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή