Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Νέο βιβλίο!!!


Με χαρά σας ανακοινώνω τη νέα μου δουλειά:

"Η Μαγική Τοπογραφία των Αθηνών"
"Οι προλήψεις, οι δεισιδαιμονίες και οι παράδοξες ιστορίες της μεσαιωνικής πόλης"

Μια πολυετής και ογκώδης ιστοριοδιφική, λαογραφική και μεταφυσική μελέτη που αναδεικνύει τη φαντασιακή πραγματικότητα της "παληάς" Αθήνας, μιας πολιτείας μεταφορικά -ορισμένες φορές και κυριολεκτικά- μαγικής!


από το οπισθόφυλλο:
"Η παρούσα μελέτη αναφέρεται σε χρόνους αλλοτινούς, όταν μεταξύ θεών και ανθρώπων δεν υπήρχε χαώδης απόσταση. Προσεγγίζοντας μια γνώση που φέρει τη σφραγίδα του ασύλληπτου και του παραμυθιού, θα μιλήσουμε για θαυμαστές διηγήσεις και θα γνωρίσουμε τους αμφίσημους χώρους και τα μυστηριώδη όντα που ενοικούσαν εκεί, όσα δηλαδή είδε ή άκουσε η γειτονιά και όχι ό,τι κατέγραψε η επίσημη Ιστορία.
Κύκλοι μαγικοί και ιερά κέντρα, αποτροπαϊκά ή φυλακτήρια ορόσημα, επικίνδυνα στοιχειά και σκοτεινά άντρα αφιερωμένα στη λατρεία των Μοιρών, παράδοξα συμβάντα που, όπως λέγεται, μονάχα οι αλαφροΐσκιωτοι μπορούν να αντιληφθούν· όλα τους, κρυφά κατατόπια της μαγικής τοπογραφίας των Αθηνών!"




560 σελίδες
230 εικόνες & γκραβούρες εποχής
1 αναδιπλούμενος χάρτης
τιμή 20 Ευρώ! 


για παραγγελίες-αγορά:
εκδόσεις "Mundus"
τηλέφωνο: 6945-719274
email: mundus.publications@gmail.com

5 σχόλια:

  1. Η ενότητα με την περιάροση και τα αποτροπαϊκά κολωνάκια, είναι πραγματικά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Θερμά συγχαρητήρια, καλή συνέχεια σας εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο κεφάλαιο είναι το πιο αγαπημένο μου. Σας ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  2. Μέσα από την ενδελεχή σας έρευνα και την ελκυστική παρουσίαση,καταφέρνουμε να γνωρίσουμε αυτόν τον τόπο με έναν πολυδιάστατο τρόπο και να τον δούμε με"νέα μάτια"!Το πόνημά σας αυτό,μας παρακινεί σε μια πιο ζωντανή και πιο βαθιά σχέση αλληλεπίδρασης με το αστικό μας περιβάλλον.Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μέσα από την ενδελεχή σας έρευνα και την ελκυστική παρουσίαση,καταφέρνουμε να γνωρίσουμε ετούτον τον τόπο, με έναν τρόπο πολυδιάστατο και να τον δούμε με "νέα μάτια"!Το πόνημά σας αυτό,μας παρακινεί σε μια πιο βαθιά και πιο ζωντανή σχέση αλληλεπίδρασης με το αστικό μας περιβάλλον.Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είδατε την αγαπημένη μας Αθήνα και τα σπουδαία μνημεία της από μια άλλη "οπτική γωνία", τότε το βιβλίο πέτυχε έναν από τους πιο σημαντικούς σκοπούς τους. Σας ευχαριστώ!

      Διαγραφή